Een sessie

De cliënt neemt plaats in een makkelijke stoel. Op de oren en het hoofd zijn sensoren geplakt met een pasta, op de oren en op het hoofd. Via deze sensoren worden hersengolven doorgegeven naar de computer van de trainer. Er komt via de sensoren dus niets binnen - de training is non-invasief.
Voorafgaand aan de sessie kan de trainer een baseline opnemen, een halve minuut durende registratie van de actuele hersenactiviteit. Na de sessie herhalen we dit procédé en kunnen we de gegevens met elkaar vergelijken. 

De werkelijke training duurt ongeveer 35 minuten. Volwassenen luisteren naar Zengar muziek en kunnen kijken naar een visuele animatie op een beeld-scherm. Kinderen kunnen naar films kijken en luisteren.
Je hoeft niets te doen. Het is een onbewust leer-proces. Je mag ontspannen, en zelfs dat hoeft niet, gaandeweg de trainingen gaat dit vanzelf.
Terwijl je luistert en kijkt, zullen zich minieme ondebrekingen voordoen in geluid en beeld. Deze interrupties vormen de feedback en geven het brein precies de informatie die het nodig heeft om zich te reorganiseren.
In de praktijk betekent dit dat de cliënt geniet van mooie muziek en beelden met haast onwaarneembare onderbrekingen van een fractie van een seconde.
De meeste mensen verheugen zich op de sessie - diep ontspannen genieten in de stoel.


Systeem huren

Huur een Personal Trainer en train thuis het gezin. Lees meer over de mogelijkheden klik hier > 

Interviews

Trainers aan het woord over NeurOptimal®

Eendaagse Intensive

Persoonlijke transformatie en verwennerij in één.... klik hier >